Osobní vyzvednutí knih je možné pondělí až čtvrtek 9:00-17:00. V každém případě si ale čas návštěvy dohodněte na telefonu 775 705 868!

Káva Avontuur espresso

Káva, která přeplula Atlantik na plachetnici Avontuur

Espresso z ekologicky šetrného pěstitelství

Balení: 1 x Avontuur espress káva, zrnková 100% Arabica z Mexika - 250 g

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 605
Značka: Avontuur
195 Kč
Kategorie: Užitečné maličkosti
Hmotnost: 0.25 kg
Položka byla vyprodána…

Káva, která přeplula Atlantik na tradiční plachetnici Avontuur z Mexika do Hamburku pouze za pomoci plachet.

PečlivĚ balenÁ

  • Pražená ručně při nízkých teplotách
  • Speciálně pražená pro výrobu espressa
  • Vypěstována na komunitní farmě FESICH v Chiapas, Mexiku
  • uplula: 7 600 Mm/14 075 Km

Popis

  • Obsah produktu: 100% Káva Arabica
  • Nízká kyselost díky tradičnímu mírnému pražení
  • Původ: Chiapas, Mexiko
  • Komunitní farma: Federación de Sociedades, Cooperativas Indígenas y Ecológicas de Chiapas de F.C. de R.L. (FESICH)
  • Vývozce: Ensambles Cafés Mexicanos
  • Nadmořská výška pěstování: 600 - 1 800 metrů
  • Pěstitel: Malá rodinná farma
  • Pražírna: Lloyd Caffee, Brémy

Vysoce kvalitní organická káva AVONTUUR je dovážená přímo z Mexika. Je zakoupena přímo u výrobců - malých pěstitelů. Ti ji pěstují jako udržitelný produkt v bio zemědělství.

Jedná se o vysoce kvalitní Arabicu s plnou chutí s jemným nádechem čokolády a karamelu, s ovocným aroma a jemnou sladkostí. Zralé kávové plody byly pěstované na mexické vysočině a ručně sbírány pro nejlepší kvalitu. V tradiční brémském pražirně Lloyd Caffee pak byly zrna jemně praženy na espresso s důrazem na zachování bohatého aroma.

Káva byla přepravovaná pouze za pomoci atlantických větrů na nákladní plachetnici AVONTUUR, která plula z Latinské Ameriky do Hamburku bez vypouštení škodlivých emisí. Zde byla ručně vyložena společností AVONTUUR a přivezená nákladními koly do skladiště a poté do pražírny Lloyd Caffee v Brémách.

Kávové boby pocházejí ze samosprávného sdružení malých zemědělců z komunitnej farmy FESICH v mexickém Chiapasu, kde sa organizuje přes 2 000 farmářů. Na 5 300 hektarech pěstují kontrolovanou organickou kávu na malých pozemcích pod stinnými stromy na vysočině. Tento způsob kultivace zachovává úrodnost půdy a také zdraví zemědělců.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: